Bölgesel İncelme, Mezoterapi Uygulamaları

Bölgesel Zayıflama Lipoliz

Lipoliz, mezoterapinin bölgesel yağ eritme amacıyla kullanılan özel bir şekli ve medikal tedavi yöntemidir. Uygulamada soyadan elde edilen PPC (fosfatidilkolin) kullanılır. Aslında fosfatidilkolin insan vücudunda da sentezlenen ve hücre zarlarının çoğunda bulunan bir fosfogliseriddir. Tıbbın diğer alanlarında da ( kolesterol , karaciğer yağlanması vb.) kullanılmakta olan bir etken maddedir. Etkisini adiposit dediğimiz yağ hücresi içindeki katı yağın çözünmesini sağlayarak gösterir ki metabolize edilmesi daha kolay olan akışkan yağlı-su solüsyonuna dönmesini sağlar. (Emülsifiye edici etki)Böylelikle yağ hücrelerinin parçalanması ve uzaklaştırılması kolaylaşır. Ayrıca yağ hücresinin zarının akışkanlığını ve geçirgenliğini de artırarak lipidik bileşenlerin hücre dışına çıkışına yardımcı olur. Uzaklaştırılan ve metabolize olan yağlar vücudun doğal lenfatik sistemiyle dışarı atılır. Vücut, yağları doğal bir şekilde dışarı attığı için de uygulama yapılan bölgede gevşeme ve sarkma problemi minimumda kalır.

Lipoliz hangi amaçlarla kullanılır?

Lipoliz bir kilo verdirme yöntemi değildir. Diyet ve egsersizlere dirençli olan bölgesel yağ fazlalıklarını gidermek amacıyla kullanılan bir tedavidir. Bu nedenle genel olarak obesitesi olan kişiler lipoliz için iyi bir aday değildirler. Bölgesel olarak; karın, bel, kalça, sırt, bacak ve kollarda yağ birikimleri olanlarda başarı şansı yüksektir. Cerrahi yolla yağların çıkarılmasından sonra oluşabilen şekil bozukluklarının tedavisinde ve selülitde uygulanabilir. Bölgesel yağ fazlalıkları olan fakat liposuction ameliyatı olmak istemeyen hastalar alternatif olarak lipolizden fayda görürler. Sonuçlar dengeli beslenme ve egzersizle desteklendiği sürece uzun sürelidir.

Lipoliz kaç seans uygulanmalıdır?

Lipolizin kaçseansda başarılı olacağı kişinin hedef yağ kitlesinin büyüklüğüne göre değişir.Bir seansda uygulanacak doz miktarı bellidir. Genellikle total seans sayısı 4- 8 olarak planlanır. Seanslar 4 – 6 hafta aralıklarla yapılır. Uygulamanın etkisi 2. haftadan sonra görülmeye başlar, 4. haftada pik yapıp etki 6 haftaya kadar devam eder. Hastaların % 80 i asıl etkiyi ikinci seanstan sonra görmeye başladıklarını ifade ederler. Çok sık yapılan uygulamalarda total yağ kaybı ortaya çıkabilir.

Lipoliz nasıl uygulanır ve uygulama sonrası neler görülür?

Lipoliz işleminde, bölgesel yağlanmanın görüldüğü alana 13 mm lik çok ince iğnelerlefosfatidilkolin maddesi enjekte edilir.İlaç enjekte edildikten hemen sonra kızarıklık, kaşıntı, hafif yanma hissi ve morluk oluşabilir. Lipoliz sonrası geçici olarak uygulama yapılan bölgede ödem meydana gelir. Bu şikayetler işlemden 48 saat sonra geriler. Lipoliz sonrası herhangi bir kesinti olmaksızın iş ve sosyal hayatınıza aynı andan itibaren devam edebilirsiniz.

Lipoliz sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Yağların karaciğer yoluyla parçalanması sebebiyle lipoliz yapılan süre içerisinde alkol alınmamalıdır. Aspirin ve ağrı kesici (NSAI) ilaçlar lipoliz işlemini baskıladığı için tedavi süresince kullanılmamalıdır.

Lipoliz kimlere uygulanmaz?

Hamile, emziren anne, kalp hastalığı olanlara, karaciğer ve böbrek rahatsızlığı olanlara, antikoagulan tedavi görenlere, diyabet hastalarına lipoliz uygulaması yapılmaz.     

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir