Lazerle Leke Tedavisinin Yan Etkileri Nelerdir?
Lazerle yapılan leke tedavilerinin yan etkileri varmıdır?
Lazerle leke tedavisinin yan etkileri nelerdir işlemden sonra işten izin almam gerekir mi?
Lazerle leke tedavisinden sonra ciltte hafif bir kızarıklık ve mikro düzeyde kabuklanma olabilir. Kızarıklık kısa bir süre sonra geçer. Mikro düzeyde kabuklanma nadirdir, olursa da fark edilmeyecek düzeydedir ve bir kaç gün sonra kendiliğinden geçer. Ertesi gün işinize devam edebilirsiniz.
Buket hanım söyleyebilirmisiniz lazerle leke tedavisinin yan etkileri nelerdir var mıdır ne yapmak gerekir bu yan etkilerin olmaması için acaba teşekkrüler.
Lazerle leke tedavisi uygulamaları sonrasında lekenin rengi koyulaşır ve üzerinde kabuklanma oluşabilir. 7-10 gün içinde uygulamanın yapıldığı alanda rengin açıldığı görülür. Lekenin tipine göre daha fazla sayıda seans uygulanması gerekebilir. Bunun yanı sıra deride belirgin bir hasar meydana getirmez. İşlemden sonra hasta günlük yaşantısına kaldığı yerden devam edebilir.
iyi günler dilerim Buket hocam. Ellerimdeki ve yüzümdeki kahverengi lekeler için bir tedavi arıyorum. Lazerlerden bunca zaman uzak durdum ancak artık başka yol kalmadı denemediğim.birde merak ettiğim lazerle leke tedavisinin yan etkileri nelerdir? Varmıdır?
Leke tedavisinde kullandığımız lazerli sistemlerden bazıları şöyledir. Icon lazer, Revlite Lazer, Scarlet S, Inmode Fractora. Bunların genel özellikleri cildi yüzeysel ve veya fraksiyonel olarak soyarak leke tedavisinde başarılı sonuçlar sağlayabilmektedir. Yüzeysel lekelerde sadece iki seansta bile fark yaratıyor, ancak daha derin katmanlardaki lekelerde 3-4 seans daha uygulanması gerekiyor. Lazer sistemleri çevre dokulara zarar vermedikleri için ciltte herhangi bir hasar yaratmaz, hastayı sosyal yaşamından kopartmadan etki ederler.
iyi günler buket hanım. Lazerle leke tedavisinin yan etkileri nelerdir. Cildim yanar mı deri soyulurmu yara olur mu iz kalırmı? Bunları cevaplayabilirmisiniz?
Lazerle leke tedavisinde, ya renk pigmentlerine etki eden ya da cildi soyarak yenileyen lazerler kullanılıyor. Birinci grubun etki mekanizması cildin alt katmanlarındaki pigmentlere atış yaparak, bunlara zarar vermek üzere tasarlanmıştır. Dolayısıyla lekelerin dışındaki çevre bölgelere herhangi bir zarar vermez. Cilt yüzeyel soyulur ve güneşten korunarak doğru cilt bakım kremleriyle herhangi bir yanık veya yara oluşumu yaşanmaz. Deride hasar meydana getirmez. Hastayı sosyal yaşamından alıkoymaz. Tedaviden sonra kişi günlük yaşamına kaldığı yerden devam edebilir.
Merhba,lazerle uygulanan leke tedavisinin yan etkileri zararları nelerdir?
Günümüz teknolojisinde lazer sistemleri sayesinde leke tedavisi daha rahat yapılabilmektedir. Leke tedavisi doktor kontrolünde ve doğru cihazlar ile yapıldığı takdirde işlemin ciddi yan etkileri görülmemektedir. Ayrıca leke tedavisi uygulanacak bölgelerin her işlemden sonra güneş ışınlarından korunması gerekmektedir. Güneşe maruz kalmak cildin koyulaşmasına ve lazer ışınlarından daha fazla etkilenmesine yani yanma veya daha fazla leke gibi cilt hasarlarına neden olmaktadır. Eğer mümkünse cilt güneşe hiç maruz kalmamalı ya da güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır.
Lazerle leke tedavilerinin önemli sayılabilecek bir yan etkisi yoktur. Tedavi sonrası dikkat edilmesi gereken ilk ve en önemli şey güneşten korunmak olmalıdır. Tedavi sonrası güneşe direk maruz kalınmamalı aksi halde tedavi bölgesinde lekelerin tekrarlama olasılığı yükselir. İşlem sonrası yara ve enfeksiyon oluşumu çok nadir görülür.Leke tedavilerinde önemli olan agresif lazerlerin uygulanmamasıdır.Bu şekilde yapılan agresif tedaviler lekeyi fazlasıyla geri getirebilir