botoks ankaraYüzümüzde yaşlanmayı artıran en önemli şey mimik kaslarının aşırı kullanımıdır. Botoks, kasların aşırı kullanımı sonucu oluşan cilt çizgilerini hafifletmek veya azaltmak amacıyla kullanılan bir tedavi yöntemidir. En sık kullanıldığı bölgeler; kaş çatma çizgisi, kaz ayakları çizgileri ve alındaki yatay çizgilerdir.

Botoks nedir?

Botulinum toksin A (botoks), Clostridium botulinum’dan elde edilen kas gevşetici bir ilaçtır. Botoks direkt kas içine enjekte edilir. Böylece enjekte edildiği bölgedeki kasların sinirler tarafından uyarılmasını geçici süreyle engelleyerek aşırı kasılmaları azaltır.

Botoks kırışıklıkları nasıl düzeltir?
Yüzümüzdeki dinamik kasların (mimik kasları ) aşırı çalışması sonucu üzerindeki cilt katlanır ve zamanla çizgiler oluşmaya başlar. Botox uygulanan bölgede kasların hareketi azaltılarak üzerindeki cildi kırıştırması engellenir ve deri gerginlik kazanmış olur.

Botox yüzde hangi bölgelere uygulanıyor?
Yüzün üst kısmındaki mimik çizgileri, glabella (iki kaş arası), göz kenarı, alın ve burun kökü (bunny çizgileri ) sıklıkla botoks uygulanan yerlerdir.

Glabella (iki kaş arası) botoksunda sağlamaya çalıştığımız etkiler nelerdir?
Glabellaya botoks yapıyorsak sağlamak istediğimiz bir kaç etki söz konusudur. Hastanın endişeli veya kızgın görünen bir yüz ifadesi varsa, glabellaya botoks enjekte ederek bu ifadeyi yaratan bölümü rahatlatmış, gevşetmiş oluruz.

Göz çevresi (kaz ayağı) botoksunda sağlamaya çalıştığımız etkiler nelerdir?
Botoks ile kaz ayağı çizgilerini tedavi ettiğimizde çizgilerin derinliğinin ve sayısının azaldığını görürüz.

Nelere dikkat edilmesi gerekiyor?
İlk olarak uygun ürünü kullanmak gerekiyor. Doğru ürün, doğru sulandırma ve uygun sterilizasyonun sağlanması dikkat edilmesi gereken konulardır.

Botoks yüzünüzün doğallığını bozar mı?
Problem kas aktiviteleri sonucu oluşmuş kırışıklıklar ise botoks bunun için uygun seçeneklerden biridir. Uygun dozun kullanılmasıyla sonuç olumlu olacaktır.

Riskleri var mıdır?
Doğru prosedürler uygulandığı takdirde yan etkiler minimum olacaktır. Enjeksiyon sonucunda lokalize enfeksiyon, ağrı, enflamasyon, his kaybı, hassasiyet, kızarıklık, morluk ortaya çıkabilir. Çok nadiren göz kapağı düşmesi görülebilir. Fakat botoxun bu yan etkilerinin yanında bir avantajı vardır. Eğer botox bir yan etki oluşturduysa bu her zaman kendiliğinden geçecektir yani geri dönüşümlüdür.

Botoks nasıl uygulanıyor?
Uygulama yapılacak bölge dezenfekte edildikten sonra çok ince iğnelerle kas içine enjeksiyon yapılıyor. On dakikalık tek seans işlem için yeterli oluyor.

Sonuçları ne zaman görülüyor?
Enjeksiyondan sonra üçüncü günden itibaren etkisini göstermeye başlıyor. Kişiden kişiye değişmekle beraber etkisi 10-14 gün içinde tamamlanmış oluyor.

Botoksun etkisi ne kadar sürüyor?
Botoksun etkisi ortalama 4-6 ay kadar sürüyor. Kalıcılık süresi kişiden kişiye farklılık gösterebiliyor. Zaman zaman biraz daha kısa veya uzun olabiliyor.

Botoks uygulamasında yaş sınırı varmıdır?
Yüzünde dinamik kırışıklığı olan 18 yaş ve üstü herkese uygulanabilen güvenli bir yöntemdir. Kırışıklık derinse tek tedavide tamamen yok olmaz fakat derinliği azalır.

Botoksun estetik dışı endikasyonları nelerdir?
Migren, spastik felç, şaşılık, idrar kaçırma, aşırı terleme gibi tıbbın farklı alanlarında farklı endikasyonda kullanılmaktadır.

Botoksun aşırı terlemede ki etkisi nasıldır?
Koltuk altı, el içi ve ayak tabanı terlemesine karşı botox uygulamaları yapılmaktadır. Bu yöntem ter bezlerini çalıştıran sinirlerin faaliyetini azaltarak aşırı terlemeyi azaltır.

Ankara Botoks Fiyatları 2023

Ankara Botoks Fiyatları hakkında bilgi almak için mutlaka doktorunuza muayene olmanız gerekiyor. Kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Ameliyatsız estetik yöntemlerden biri olan botoks, deri altındaki kasların arasına minik dozlarla enjekte edilir. Botoks, aynı zamanda mikroorganizma tarafından üretilen proteinin saflaştırılması sonucu elde edilen bir ilaçtır. Yüz ve boyun bölgesi gibi alanlara uygulanabildiği gibi koltuk altı ya da el-ayaklarda terlemeyi geçici olarak durdurabilen etkisi ile bu bölgelere de uygulanabilmektedir.

Botoks, uygulama yapılan bölgedeki kasların, kas-sinir bağlantılarını bloke eder. Bunun sonucunda kasılmalar önlenmiş olur. Sinir uçlarından salınan asetil kolin adındaki aracı maddenin salınımı önlenir. Bu sebeple botoks yapılan bölgedeki kaslar daha az kasıldığından cilt kırışıklıkları azaltılır ve deri gerginlik kazanmış olur. Botoks yüz ve boyunda kasları rahatlatarak kırışıklıkları azaltmayı sağlarken, kaş çatma çizgisi, kaz ayağı, alın çizgileri ve gülme çizgilerini azaltmak için de kullanılır. Yüz uygulamalarına ek olarak botoks, hiperhidroz yani koltuk altı, el, ayak aşırı terleme ile mücadele içinde kullanılabilir.

Botoks uygulaması ince iğnelerle, kaslara ilacın verilmesi şeklinde bir işlemdir. Acı hissedilmesi için uygulamadan önce anestezik etkili bir krem sürülebilmektedir. Yaklaşık 10-15 dakika süren bir uygulamadır ve 3-7 gün arasında uygulama yapılan bölgede etki ortaya çıkar. Botoks etkisi kişiye bağlı olarak 4-6 ay arasında bir süreçte kaybolur.